PL:Projects.NL

PL:Projects.NL

PL:Projects.NL

Diversiteit, Inspiratie, Passie

Diversiteit, Inspiratie, Passie

Diversiteit, Inspiratie, Passie

Architecture Today NL

Current building trends and architectural awards

interior

het is mooi, maar helaas zijn wij hier niet betrokken

Glasgevel voor trappenhuis/liftschacht

Dit appartementen complex is in de jaren tachtig door Maarten Evelein ontworpen en was een dusdanig innovatief woonconcept, dat het project een inzending was voor de Prix de Rome. In 2020 is het toe aan groot onderhoud. Wim Lindenbergh van Studio Y tekent voor het ontwerp van de liftschachten/trappenhuizen, dat in goed overleg met Evelein tot stand is gekomen. De verbinding tussen liftschacht en trappenhuis met de woonomgeving wordt onder andere subtiel benadrukt door de lichtgrijze horizontale kozijn elementen in de glaspartij aansluitend op de galerij: verdiepingshoogte, verbinding en menselijke maat zitten hierin besloten.

Dakterrassen weer veilig beloopbaar en waterdicht

In de rustige wijk Benoordenhout, grenzend aan Wassenaar, is het appartementencomplex Nieuw Clingendael gesitueerd. Bij de dakterrassen van het complex, dat zijn naam te danken heeft aan het prachtige groene Clingendael, ontstond lekkage. Daarnaast waren de balkons sterk verouderd en vervuild door externe invloeden.

Grootste groene gevel van Europa Aan de gevel van het in 2016 geopende nieuwe Europese distributiecentrum in de Belgische gemeente Laakdal, van ’s werelds grootste fabrikant van sportschoenen, groeit de grootste groene gevel van Europa. De groene wand heeft een oppervlakte van meer dan 2.000 m2 met een kleine 100000 planten. Het door ons toegepaste groene gevelsysteem bevat een zorgvuldig geselecteerd plantenassortiment met onder meer Alchemilla, Bergenia, Campanula, Geranium en Nepeta. Na een uitgebreide inventarisatie van beschikbare systemen is er, in overleg met het architectenbureau, gekozen voor LivePanel van Mobilane. Het minimale watergebruik, het relatief lage gewicht en de bewezen werking van het groene gevelsysteem in combinatie met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding gaven de doorslag.

Glasgevel voor trappenhuis/liftschacht Dit appartementen complex is in de jaren tachtig door Maarten Evelein ontworpen en was een dusdanig innovatief woonconcept, dat het project een inzending was voor de Prix de Rome. In 2020 is het toe aan groot onderhoud. Wim Lindenbergh van Studio Y tekent voor het ontwerp van de liftschachten/trappenhuizen, dat in goed overleg met Evelein tot stand is gekomen. De verbinding tussen liftschacht en trappenhuis met de woonomgeving wordt onder andere subtiel benadrukt door de lichtgrijze horizontale kozijn elementen in de glaspartij aansluitend op de galerij: verdiepingshoogte, verbinding en menselijke maat zitten hierin besloten.

nl_NLDutch
Powered by TranslatePress »